28 вересня на острові Сулавесі в Індонезії було зафіксовано сильний землетрус, через який на острів обрушилося цунамі.

Через кілька днів стало відомо, що кількість загиблих досягла 1200 осіб. Горе накрило весь напівострів. Протягом декількох діб велись рятувальні роботи. Пошукові роботи уцілілих людей йшли вдень і вночі. Багатьох вдалося врятувати, але історія однієї померлої людини вразила весь світ.

Однією з жертв катастрофи став авіадиспетчер Антоніус Гунаван Агун, який у момент землетрусу знаходився в диспетчерській будці. Агун відмовився покинути своє робоче місце, поки літак не злетить, який був довірений диспетчеру. Після того, як літак злетів, будівля, де знаходився Агун, почало руйнуватися. З-за цього 21-річний хлопець був змушений стрибнути з вікна четвертого поверху.

Диспетчера доставили в лікарню з важкими переломами і внутрішніми травмами. Чоловік помер, так і не дочекавшись спеціального вертольота, який повинен був перевезти потерпілого у більш сучасну лікарню.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Пілот лайнера Рикосетта Мафелла, який благополучно злетів допомогою Антоніус, розповів про останні хвилини життя диспетчера. Літак виїхав на злітну смугу на кілька хвилин раніше, ніж треба було – саме це врятувало борт і пасажирів. При зльоті Мафелла відчув дивні вібрації, але навіть не здогадувався, що територію аеропорту накриє величезна хвиля через землетрус. Зрозумів це пілот вже в повітрі. У своєму інстаграмі він виклав відео, зняте з кабіни літака.

Через деякий час Мафелла опублікував фотографію диспетчера Антоніус Гунавана Агуна, висловивши слова вдячності за врятовані життя. Останніми словами диспетчера був дозвіл на зліт борту Мафелла, потім зв'язок між аеропортом і літаком обірвала страшна трагедія.

Пілот назвав Антоніус Гунавана Агуна своїм янгелом-хранителем. Якщо б не цей хлопець, за одну мить цілий літак був би знищений величезною хвилею. Він врятував життя людей, віддавши найдорожче - своє життя, його не повернеш. Слова вдячності - це все, що ми можемо казати зараз.

"Знай.ua" повідомляв раніше: кількість жертв землетрусу в Індонезії росте з катастрофічною швидкістю.

"Знай.ua" писав: землетрус в Індонезії: МЗС шукає серед загиблих українців.