У четвер, 25 жовтня, в Росії мабуть вирішили, що наплив українців, охочих отримати паспорт РФ, настільки великий, що доведеться спростити процедуру отримання громадянства. Не справляються, мабуть. Так, Державна дума в першому читанні ухвалила відповідний законопроект.

"Не потрібно буде ухвалювати окремі закони, і багато в чому проблема українських біженців і переселенців в частині отримання російських паспортів буде вирішена", - йдеться на сайті Держдуми. Цікаво, як багато з місцевих кнопкодавів замислювалися, що вони і є причиною, за якою з'явилося саме поняття українських біженців.

Якщо закон остаточно схвалять, він почне діяти через три місяці після офіційного опублікування.

"Якщо вони вже отримали дозвіл на тимчасове проживання в Росії, або вид на проживання, у них також буде право подати заяву на громадянство в спрощеному порядку, зокрема — за місцем перебування у вибраному для проживання регіоні", — йдеться на сайті Держдуми.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, раніше в понеділок, 22 жовтня, стало відомо про знищення українськими військовими опорного пункту російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" після зачисток Донецька свита Захарченко опинилася на підвалі "ДНР".

В окупованому путінськими бойовиками Донецьку тривають так звані акції "зачистки". У місті намагаються позбутися від усього, що пов'язане з колишнім ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.

Також "Знай.uа" писав про те, що однією з основних завдань російської влади стає призначення на керівні посади "ЛДНР" так званих "ботаніків", які будуть зобов'язані інтегрувати Донбас до складу України.