В Україні до кінця 2018 року помітно зростуть ціни на продукти харчування. Такі прогнози озвучили експерти Асоціації постачальників торговий мереж, а також Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

На думку фахівців, ціни на деякі категорії харчі зростуть на 15-20%, пише видання "Хвиля".

Найбільше, за підрахунками експертів, подорожчають несезонні овочі - тепличні томати, перці та інші "вітаміни" виростуть в ціні в півтора рази.

Менш різким, але все ж відчутним стане подорожчання картоплі – улюблений коренеплід українців додасть 20% до нинішньої ціни.

Фахівці також прогнозують, що зростуть ціни на м'ясо - на 15%, фахівці. Молочні продукти подорожчають на 10%.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Обережно, яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркетах Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вартість "продукту №1" - хліба - виросте в середньому на 6%.

До слова, нещодавно експерти порівняли ціни на хліб в Україні та європейських - результат виявився несподіваним.

Як з’ясувалось, ми їмо не найдешевший хліб в Європі. Так, в інтернет-гіпермаркеті Литви можна придбати найдешевший кілограм білого хліба за 13,1грн, Польщі – за 17,8грн, а України – за 19,2грн.

При цьому ймовірно, що хліб у цих країнах міг бути випеченим із українського зерна. Українські пекарі часто скаржаться, що виробляти дешевий соціальний хліб невигідно. Але приклад сусідніх країн показує, що це може бути вигідним навіть у Європі.

Нагадаємо, з нового року хліб подорожчає у зв'язку з підвищенням мінімалки

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, що та на скільки подорожчає у листопаді. Ціни доб'ють навіть заможних.

Також "Знай.ua" писав, чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця. Громадяни у нашій країні левову частку сімейного бюджету витрачають саме на їжу.