Характер оборонних інвестицій Естонії свідчить про те, що держава готується до війни. У Міноборони Естонії кажуть, що за допомогою реальних вкладень коштів в оборону країна, по суті, готується до вторгнення.

Про це у середу, 20 лютого, заявив глава департаменту оборонних інвестицій Міністерства оборони Естонії Кусті Сальм на конференції з економічної безпеки " Estonia 100 Pluss Vision ", повідомляє Postimees.

"Найважливіше, що я зараз скажу, - це те, що це політично трохи некоректно, але за допомогою реальних інвестицій в оборону і створення сил оборони ми, по суті, готуємося до війни сьогодні", - сказав Сальм.

Кусті Сальм

"Це не ігри в оборону за підручниками або економічне забезпечення міністерства оборони армії. Реально закупівлі, які ми сьогодні здійснюємо, то, яку підготовку проводимо, це пов'язана з ситуацією безпеки підготовка до війни", - додав чиновник.

До слова, 20 лютого депутати естонського Рійгікогу (однопалатні державні збори Естонії- ред.) схвалили ініціативу, згідно з якою парламент звернеться до уряду з пропозицією ввести персональні санкції проти чиновників РФ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Нагадаємо, Анатолій Гриценко обговорив із Президентом Естонії Керсті Кальюланд загрози в Європі, які йдуть з боку Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Естонії Керсті Кальюлайд різко відреагувала на агресивні дії Росії в Азовському морі, назвавши їх війною в Європі.

Також Знай.ua писав, українці масово тікають до Естонії.
Згідно зі статистикою, українці в 2018 році отримали втричі більше тимчасових посвідок на проживання в Естонії, ніж емігранти з усіх країн разом узятих