Під час підводних розкопок на будівництві Керченського моста працівники зробили справжній подарунок археологам.

Як пишуть російські ЗМІ, співробітники знайшли теракотову голову від статуї божества з давньогрецької міфології. За попередніми даними, скульптуру створили в 5 столітті до нашої ери на території Малої Азії.

[[{"fid":"176709","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"337","width":"500","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

"Ця знахідка унікальна для Північного Причорномор'я, знайти її аналоги поки не вдалося. Для уточнення її функціонального призначення, походження і датування ми залучимо провідних фахівців з давньогрецької мистецтву і проведемо лабораторні дослідження складу глини", - розповів один з головних дослідників групи Інституту археології.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як на острові Саламін археологи знайшли останки порту Стародавньої Греції.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще