У чеському місті Острава обласний суд постановив ліквідувати "Представницький центр ДНР", який очолює громадянка Чехії Нела Лискова.

Як повідомляє видання Hlidacipes, таке рішення суддя прийняв з другого разу. МЗС вимагало закрити "контору" ще півроку тому, однак судді знадобилося додаткові дані.

"Міністр закордонних справ заявив, що створення цього об'єднання суперечить нормам міжнародного права, які згадуються в Конституції Чеської Республіки, зокрема, зобов'язання поважати територіальну цілісність інших країн", - розповів представник Міністерства закордонних справ Чехії.

"В даний час я отримала документ про порушення провадження у справі про ліквідацію посольства Донецької народної республіки", - підтвердила інформацію і Ліскова.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що чеський президент Мілош Земан запропонував звільнити Росію від санкцій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще