Ветування з боку Росії нового проекту резолюції ООН стосовно Сирії викликало критику з боку Франції.

Відповідну заяву зробив президент країни Франсуа Олланд.

"Представлений проект був спрямований на те, щоб дозволити провести швидке і поглиблене розслідування з боку Організації по забороні хімічної зброї, а також ООН, і виявити відповідальних за проведення 4 квітня хімічної атаки в провінції Ідліб", – заявив він.

Олланд зазначив, що його країна докладала багато зусиль для консенсусу в сирійському питанні, зазначивши, що Росія вісім разів протиставилась більшості в Раді безпеки. Він заявив, що представники цієї держави взяли на себе відповідальність своїми перешкодами і заступництвом президента Сирії Башара Асада.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 12 квітня Росія вдруге ветувала резолюцію. Представник країни аргументував це тим, що на зустрічі держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Москві запропонували нові варіанти по сирійському питанню.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще