В Україні з'явилася 345-та політична партія. І їй стала «Громадсько-політична платформа Надії Савченко». З назви не складно зрозуміти, хто ж є лідером цієї нової політсили.

Сам факт створення політичної партії колишньої льотчицею - не новина, раніше вона говорила, що збирається це зробити.

«Так, я просто зобов'язана створити свою партію, - повідомила вона одному з німецьких видань, під час свого перебування у Німеччині. - Але це нелегко для мене. Насправді я не люблю політику. Я люблю свою колишню роботу, коли я була пілотом».

Донька Троєщини

Треба сказати, що багато з тих, хто знає Савченко особисто, вважає, що їй слід було залишатися на колишньому місці роботи і не лізти у політику.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Вона ж абсолютна некерована, - розповів нам один з її знайомих. - Їй складно у політиці, тому що вона абсолютно некомандна людина. При цьому грає роль і ще її неосвіченість. Знаєте, у неї часто проявляється таке «троещенське лівацтво».

Про те, яке майбутнє чекає політичний проект Надії Савченко, не можуть точно сказати навіть найдосвідченіші українські політтехнологи.

«Коли Ляшко повісив свої плакати у Києві, і у нього було всього 2% підтримки, хіба міг хтось сказати, що він у майбутньому стане одним з ТОП-політиків, - розповів Знай.ua Сергій Гайдай. - В даному випадку, така ж ситуація. Напевно, тільки сама Надія Савченко знає, навіщо їй все це і куди вона прагне».

У той же час він зазначив, що колишня російська ув'язнена до сих пір до кінця не розбирається у всіх політичних процесах.

«Коли вона повернулася, їй все почали говорити, що вона вже готовий політик. Але все ж вона не пройшла своєрідний курс молодого бійця », - зазначив Гайдай.

Конкурентка Рабиновича

Після інформації про створення партії імені Савченко, відразу ж постало питання - а хто її виборець? За словами політолога, експерта Інституту соціальних технологій Ярослава Макітри її електорат це ті, хто хоче припинення війни.

«Це близько 20-30% виборців, які виступають за перемир'я на Сході, - розповів нам експерт. - А таких людей багато по всій Україні, хоча, звичайно, в більшості своїй вони живуть у східному регіоні».

При цьому Макітра зазначив, що Савченко буде досить складно отримати підтримку цих українців.

«За цим же електоратом «полюють» члени партії «За життя» Рабиновича і Опозиційний блок. Тому відразу говорити, що Савченко з цією партією зможе пройти у парламент я б не став», - резюмував політолог.

Який дах

Варто відзначити, що до цих пір ніхто не знає, хто фінансує Савченко. У те, що вона бере гроші з власної кишені, скажімо так, не дуже віриться.

«Коли вона була в БЮТ, то обзавелася там корисними знайомствами, - повідомив Макітра. - Також є інформація, що у неї є зв'язки з Віктором Медведчуком. Також не дарма її називають то російським проектом, то західним. Швидше за все, їй допомагають і там, і там».

Відкрити завісу над усіма цими питаннями, може сама лише Надія Савченко. Але до сих пір вона зберігає мовчання. Або вичікує час, або підбирає слова - невідомо. Як нам розповіла її прес-секретар Тетяна Проторченко, зовсім скоро відповіді на ці питання з'являться.

«У найближчому майбутньому буде спеціальне повідомлення для ЗМІ з усіх цих питань», - сказала вона, але при цьому не змогла уточнити точну дату заяви Савченко.

Також читайте на Знай.ua, про ДТП, в яке потрапила Савченко.