Автоконцерн Volkswagen виплатить $2,8 млрд штрафу у кримінальній справі щодо спотворення даних про шкідливі викиди дизельних автомобілів компанії.

Відповідне рішення виніс Федеральний суд США, пише Financial Times.

Відзначимо, в березні Volkswagen визнав свою провину в змові для обману американської влади, шахрайстві та порушенні закону про чисте повітря, протидії правосуддю і порушенні правил імпорту.

Крім покарання у вигляді штрафів за компанією тепер наступні три роки стежитиме незалежний спостерігач. Його завдання – контролювати дотримання законів і виконання рішення суду.

Нагадаємо, раніше Volkswagen вже погодився заплатити понад $1,45 млрд штрафу, щоб вирішити проблему з іншими цивільними позовами в США.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, дизельний скандал розгорівся у 2015 році, коли американська влада звинуватила Volkswagen у фальсифікації даних про вихлопні гази, що викидаються дизельними автомобілями компанії.

Витрати Volkswagen на врегулювання наслідків конфлікту вже перевалили за $24 млрд.