Відбулося засідання господарського суду Черкас у справі банкрутства Тальнівсього комбінату хлібопродуктів.

Нагадаємо, минулого року влітку підприємство було визнано банкрутом і продано підприємству ексрегіонала Олександра Короткова за 17 мільйонів гривень. За експертними оцінками, вартість підприємства є більш ніж удесятеро вищою – 200 мільйонів гривень.

"Цю справу знову повернув до черкаського суду як до першої інстанції Верховний суд України, він визнав процедуру банкруцтва незаконною. За цією справою суд всіляко затягується. Із лютого з різних причин його переносять", - говорить "Знай" Юрій Стригун, громадський активіст.

Читайте також Тальнівський хлібокомбінат: суд ухвалив рішення на користь держави

У липні цього року Вищий господарський суд України визнав приватизацію Тальнівського комбінату хлібопродуктів незаконною, адже це підприємство є одне з тих, що не підлягає приватизації. Цим фактично повернув підприємство в державу. Однак колишній регіонал не хоче віддавати підприємства у державну власність. Він відстоює свою правоту в господарському суді Черкас, а також намагається через своїх представників поставити свою людину арбітражним керуючим – тимчасом розпорядником підприємства.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Коротков скороставшись тим, що при владі був Янукович, фактично вкрав це підприємство. Він довів його до банкрутства і викупив у незаконний спосіб. І навіть після того, як колишня "Партія регіонів" перестала бути при владі, намагається лишити собі підприємство", - говорить активіст.

На його думку, теперішня влада не надто зацікавлена поставити крапку в цій справі й повернути остаточно підприємство в державу.

"Бачу в уряду Яценюка принципово інший підхід до пошуку грошей для бюджету. Він їх шукає скрізь за кордоном. Хоча під ногами, в Україні, у нього курка, що несе золоті яйця. Чомусь він не хоче опуститися й підняти її", - говорить Юрій Стригун.

Нагадаємо, Тальнівський комбінат хлібопродуктів за минулий рік приніс 322 мільйони гривень доходу. Оскільки підприємство перебувало у приватній власності, держава не доотримала понад 100 мільйонів гривень.