Смайли та емодзі настільки увійшли до нашого вжитку, що їх використовують не лише при спілкуванні в електронних месенджерах, а й впроваджують в архітектуру. Голландський архітектор Чангіз Техрані використав елементи емоцій у вигляді різноманітних смайлів на фасаді будівлі.

На зміну символам - королям та горгульям, що відійшли в минуле, будинок в Амерсфорті змусили "посміхнутися" та прикрасили популярними смайлами, запозичених з WhatsApp. Для цього створили прес-форми та відлили 22 3D-моделі емоцій.

За словами Техрані, "сучасними горгульями" тепер стали емодзі, яких вважають іконою 21-го століття.

За проектом архітектора, будинок є універсальним. Він використовується як для торгових точок, так і в якості житла. На першому поверсі розміщені різні магазини, а на верхніх – апартаменти. Напроти знаходиться бібліотека, де завжди багато студентів, яких привертає увагу незвичайна будівля, яку архітектору вдалося перетворити з нудної бетонної коробки в оригінальний проект.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Словаччині в документі 1635 року вчені знайшли смайлик.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще