Серйозні втрати серед мирного населення Мосула змусили іракську армію призупинити подальший наступ на позиції бойовиків "Ісламської держави", аби обдумати та розробити подальший план визволення цього населеного пункту.

Як повідомляє агентство Reuters, значною мірою на таке рішення вплинула позиція Організації Об’єднаних Націй, яка висловила серйозне занепокоєння масштабом загибелі невійськових людей.

За словами речника іракської поліції, настав час обдумати план наступу та його тактику.

"Нам потрібні хірургічно точні операції, спрямовані проти терористів, які не завдавали б при цьому шкоди місцевим жителям", – заявив він.

За час визвольної операції Мосула, що триває з жовтня минулого року, війська не вперше призупиняють наступ. Попереднє затишшя було викликане втратою великої кількості особового складу серед бійців. У деяких підрозділах були вбиті до третини вояків.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у мережі опублікували відео з кадрами зачистки урядовими військами аеропорту Мосула.