Людиною, яка багато в чому сприяла прийняттю американським президентом Дональдом Трампом рішення про ракетний удар по аеродрому Шейрат, що використовують урядові сили Сирії, була його радник та донька Іванка.

Про це по закритій лінії повідомив прем’єр-міністра Великобританії Терезу Мей та очільника британського МЗС Бориса Джонсона посол в США Кім Даррок, повідомляє видання The Independent.

Як жінка та мати трьох дітей, вона була шокована кадрами перших хвилин після хімічної атаки авіацією сирійського диктатора на місто Хан-Шейхун в провінції Ідліб.

Згідно з даними джерел, данька президента вплинула на рішення, прийняте в Овальному кабінеті Білого дому, і реакція США була "сильніша за очікувану"

Після перегляду відео Іванка Трамп написала у своєму Twitter, що у неї "розбите серце" і вона обурена звірячою хімічною атакою.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Після того, як "Томагавки" рознесли техніку в сирійських ангарах, жінка опублікувала новий допис, де заявила: "Ми живемо у часи, що вимагають важких рішень. Пишаюся своїм батьком, що він відмовився прийняти ці жахливі злочини проти людства".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", хіматака в Сирії суттєво змінила ставлення Трампа до Асада та викликала осуд всього цивілізованого світу.