Росія може використати напружену ситуацію у Сирії для власних потреб. Головним союзником президент РФ Володимир Путін досі вважає Туреччину, яка вже виявила бажання купувати ракетні комплекси С-400.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Експерти припускають, що у такий спосіб Реджеп Таїп Ердоган дав сигнав НАТО про те, що у випадку загрози на сирійсько-турецькому кордоні готовий стати на бік Кремля.

Підтверджують цей факт і нещодавня зустріч обох президентів, а також спільне патрулювання вздовж кордону із курдськими підрозділами. Союзники Альянсу негативно сприйняли такий поворот подій.

Російські військові кілька днів тому направилися до Афін – міста, яке контролюється курдами. Передбачалося, що операція носитиме оборонний характер, але при цьому сутички між курдськими бійцями та турецькими прикордонниками відбувалися регулярно.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Спільне командування вони ведуть із американцями у місті Роджава, але турецька влада обурена цим і звинувачує Америку у "співпраці із терористами". Тому Туреччина всіляко намагається переконати США відмовитися від співпраці із сирійцями.

Існує ймовірність, що візит Ердогана в Сочі – це попередження Вашингтону, тому що курдська проблема у Сирії значно ускладнила стосунки між Туреччиною та союзниками НАТО.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Путін заступився за Асада, заявивши, що він не несе відповідальності за трагедію в Ідлібі.