27 квітня в Македонії демонстранти – прихильники екс-прем'єра Ніколи Груєвскі – штурмували будівлю парламенту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Це сталося в столиці країни Скоп'є, після обрання правлячою коаліцією спікера, яким став албанець Талата Хафери. Демонстранти були проти. Спочатку вони співали гімн під будівлею і вимагали від влади провести нові парламентські вибори.

Штурм парламенту в Македонії

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Після спокійного мітингу вони увірвалися до парламенту, в результаті чого постраждали деякі депутати. Серед поранених виявився лідер опозиції Зоран Заев і члени албанської партії, яка представляє меншість.

Штурм парламенту в Македонії

Щоб припинити безлади, правоохоронці використовували шумові гранати. Вони відтіснили демонстрантів і евакуювали представників влади.

Зазначимо, в грудні 2016 року почалася криза в країні. Етнічні меншини – албанці стали однією з причин. Між партіями досі йдуть суперечки щодо албанської мови, який хотіли зробити другим державним.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", на початку квітня Македонія звинуватила Албанію в розхитуванні ситуації в країні з використанням нацменшин.