У столиці Гаїті, місті Порт-о-Пренс, організували замах на екс-президента країни Жана-Бертрана Арістіда.

Справа в тому, що політик проходить свідком у справі про відмивання грошей. Суд іде над колишнім керівником служби безпеки Жаном Ентоні Назером. Саме його підозрюють у грошових махінаціях, повідомляють місцеві ЗМІ.

Колишній глава держави став об'єктом агресії одразу після того, як дав свідчення. Зловмисники обстріляли автомобіль Арістіда.

У результаті перестрілки двоє осіб отримали поранення - ймовірно, хтось із конвою екс-президента Гаїті. Сам він залишився неушкодженим.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, Жан-Бертран Арістід є впливовим політиком на батьківщині. У кріслі глави держави він опинявся тричі - у 1991, з 1994 по 1996 і з 2001 по 2004 роки.

Багато гаїтян досі з пієтетом ставляться до колишнього лідера. Після того, як новина про замах на екс-президента розлетілася у ЗМІ, прихильники Арістіда вийшли на вулиці на знак підтримки.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", помер Рене Преваль - перший президент-демократ в історії Гаїті.