В Ізраїлі 1,3 тисячі ув'язнених палестинців оголосили голодування, вимагаючи поліпшення умов утримання.

Про це повідомив головний в'язничний чиновник Палестинської Автономії Ісса Караке, пише DW.

При цьому в об'єднанні палестинських ув'язнених називають більшу кількість учасників протесту -1,5 тисячі осіб.

Водночас, ізраїльські тюремники кажуть про 700 учасників голодування.

За словами представника тюремної служби Ізраїлю Ассафа Лібрати, деякі ув'язнені збираються лише символічно взяти участь у протесті й незабаром припинити голодування.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Звернемо увагу, за даними правозахисників, у в'язницях Ізраїлю утримують близько 6,3 тисячі палестинців.

Палестинські політики критикують Ізраїль за затримання. Також вони називають необґрунтованими продовження термінів ув'язнення.

Відзначимо, 17 квітня щорічно відзначається День палестинських ув'язнених. Цього дня палестинці влаштовують акції проти політики Ізраїлю і нагадують про своїх ув'язнених родичів.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Ізраїль прийняв закон про будівництво поселень на території Палестини. Організація визволення Палестини розкритикувала за це ізраїльську владу.