Американську армію незабаром оснаснять новітніми шоломами, які захистять військових від поранень під час бойових дій.

Про це повідомляє RealClearDefense.

У Міноборони США підтвердили, що найближчим часом розпочнуть закупівлю перших партій Integrated Head Protection System (IHPS).

Розробники запевняють, що система захисту буде працювати значно ефективніше, ніж зазвичай. Зокрема, модуль закриє нижню частину обличчя, яка є найбільш уразливою.

За основу внутрішнього наповнення шолома взяли поліетилен, який наділений високомолекулярними властивостями – саме він створить додатковий шар для захисту від куль та осколкових поранень. IHPS дещо нагадує мотоциклетний шолом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Масштабне запровадження такої новинки займе від трьох до чотирьох років.

Першими відповідне оснащення отримають піхотинці, артилеристи, а також військові транспортних підрозділів.

[[{"fid":"176738","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"link_text":"Revision's Batlskin Viper Head Protection System","attributes":{"class":"file media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американську армію озброять мінометом із лазерним прицілом, який може самостійно обирати та змінювати траєкторію ураження за допомогою PS-пристрою.