Теракт у Санкт-Петербурзі був спланованою акцією російських спецслужб, адже у такий спосіб ФСБ відволікає увагу від масових мітингів у країні.

Відповідну думку в коментарі Online.ua розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Він зазначив, що провладні структури побачили небезпеку у подібних акціях протесту, які носять відверто антиурядовий характер.

Опозиціонер навів у якості прикладу мітинги, які відбулися 26 березня. Тоді силовий розгін був би досить необережним кроком з боку ФСБ, адже кількість невдоволених режимом після цього тільки зросла б.

За словами Борового, стратегія Путіна не змінювалася із того часу, як він прийшов до влади, тому такий сценарій був цілком очікуваний.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Крім того, кремлівський лідер використовує спецслужби в якості політичного прикриття, а не для безпеки росіян – він розраховує, що ФСБ докладе всіх зусиль для того, щоб врятувати "путінський режим".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у підземці Санкт-Петербурга прогримів потужний вибух, внаслідок чого загинули кілька пасажирів.