Мільярдер Девід Рокфеллер, представник сім'ї банкірів, яка мала величезний вплив у всьому світі, помер в понеділок, 20 березня.

Девід Рокфеллер помер у віці 101 року, повідомляє The New York Times, посилаючись на прес-секретаря мільярдера. Згідно з повідомленням, Рокфеллер помер уві сні ок в своєму будинку в містечку Покантіко-Хіллс (штат Нью-Йорк).

Девід Рокфеллер - внук першого доларового мільярдера в історії людства Джона Девісон Рокфеллера, засновника компанії Standard Oil.

Він народився в Нью-Йорку 15 червня 1915 року, закінчив Гарвардський університет, навчався в Лондонській школі економіки і політичних наук, захистив ступінь доктора економіки в Чиказькому університеті. Під час Другої світової війни працював на військову розвідку в Північній Африці і Франції, почавши рядовим і дослужившись до капітана. Після війни, в 1946 році, почав кар'єру в Chase Manhattan Bank, а в 1961 році став його президентом. Двадцять років по тому, в 1981 році, пішов у відставку через досягнення гранично допустимого статутом банку віку для цієї посади.