86-річна Лі Вочтстеттер з Флоріди вже 17 років живе на воді. Жінка мешкає в каютах різних круїзних лайнерів.
У 1997-му році місіс Вочтстеттер оселилася на кораблі Holland America Line. Подорожувала на ньому, поки на цьому лайнері не відмінили танцювальні вечори з господарями, які літня американка Лі дуже любить. Тому жінка переселилася на судно Crystal Serenity, розраховане на 1070 пасажирів, і живе тут вже протягом семи років.
"Раніше ми з чоловіком-банкіром дуже часто відпочивали на круїзних лайнера. В 1997-му він помер від раку. Ніколи не припиняти круїзи — це було його останнє бажання. Відтоді я мандрую", - розповіла жінка, яку члени команди називають "мама Лі". Вона не проти, бо, каже, без помилок мало хто може вимовити складне прізвище.
За цей час жінка побувала в більш як двохстах подорожах, з них — 15 кругосвітніх. Відвідала майже сотню країн.
"Найбільше мені подобаються країни Азії, бо життя там дуже відрізняється від американського. Щоразу, коли буваю в турецькому Стамбулі, ходжу на ринок. Там дуже гарний та дешевий одяг. Але змушую себе стримувати в покупках вбрання, бо в каюті майже не залишилось місця", - уточнює любителька пригод.
Цей рік життя на лайнері обійдеться приблизно в $164 тис., порахувала бабуся. В суму входить вартість каюти, харчування та розваги. Щоб мати змогу подорожувати, продала будинок із п'ятьма спальнями. З трьома синами та онуками вона спілкується по інтернету, бачиться рідко, лише коли корабель заходить у Майамі. Каже, що ніколи не зможе повернутись до життя на суші, бо звикла до уваги з боку команди та персоналу. Ті роблять все, аби жінка почувалась щасливою.