У Кремлі використають допомогу американської сторони в озброєнні України для чергового шантажу Заходу та представників ЄС.

Відповідну думку у коментарі УНІАН висловив колишній керівник МЗС, український дипломат Володимир Огризко.

За його словами, перші спроби маніпулювати міжнародною спільнотою почалися тоді, коли Володимир Путін ініціював створення інтеграційного комітету під назвою " Росія-Донбас".

Експерт додав, що з боку президента РФ це був прямий посил США та країнам ЄС, що ситуація на Донбасі стане подібною до "кримського сценарію". Не виключає екс-керівник МЗС ймовірності того, що кремлівський лідер зважиться на так звані торги із зовнішнім світом, щоб отримати із цього власну вигоду.

"Це останній інструмент політичного курсу РФ, тому що інші – давно відсутні", додав він.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Прорахував Путін і провал такого плану: якщо не спрацює тиск на світових лідерів, то він вдасться до залякувань та економічних маневрів, щоб хоча б у такий спосіб продовжити ескалацію конфлікту на Донбасі.

"Кремль торгуватиме навіть повітрям, адже його дипломатія тільки на це і здатна", - підсумував Огризко.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Дмитро Пєсков заявив, анексію Криму кремлівський лідер вважає правильним рішенням і не має сумніві у власному контролі над півостровом.