Армія США застосувала кілька десятків крилатих ракет "Томагавк" під час удару по військовій базі у Сирії. Тип установок С-400 являється чи не одним із найбільш популярних не тільки в Америці, а й у Великобританії.

Про це повідомляє Politeka.

Свою назву "Томагавк" отримав кілька десятиліть тому. Ракету охрестили на честь однойменної бойової сокири, якою часто користувалися індіанці із північноамериканських регіонів.

Провідні відомства США взяли розробку на озброєння ще у 1983 році, але регулярно застосовувати її почали в ході військових дій у Перській затоці. На початку 90-х років там проводили операцію "Буря у пустелі", в ході якої американські підрозділи випустили 297 ракет.

"Томагавк" також наділений широкими можливостями, адже підходить для повітряного, сухопутного, підводного та надводного базування. За допомогою установки можна легко здійснювати маневри на будь-якому рельєфі та вести розвідницьку діяльність. Коштує така ракета від двох мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американські війська завдали ракетного удару по сирійській базі.