Підвищена пітливість призводить до засмучення і дискомфорту. Деякі страждають цією проблемою цілий рік, але з приходом тепла доводиться боротися з пітливістю тим, хто в холодну пору не страждає від даної проблеми.

Зіткнувшись з проблемою підвищеної пітливості в зайвий раз не хочеться одягати світлі речі. Якими б ми не користувалися антиперспірантами, позбутися пітливості іноді неможливо без допомоги народних засобів і консультацій фахівців.

Читайте також: Росіянам увімкнуть сповільнювач інтернету

Чому ми так сильно потіємо, не тільки в літній час?
Підвищене потовиділення, як стверджують лікарі, вказують на захворювання організму. Якщо ніякі методи не працюють, щоб позбутися від подібного дискомфорту, необхідно звернутися до лікаря і пошукати вогнище проблеми в самому організмі.
Надмірна пітливість може вказувати на захворювання щитовидної залози, деякі онкологічні захворювання призводять до підвищеного потовиділення, порушення нервової системи, туберкульоз, інфекційні захворювання, вегето-судинна дистонія.
У цих випадках виявити захворювання і побороти його допоможуть втручання медиків.

В інших випадках, підвищена пітливість може бути індивідуальною особливістю організму. У більшості випадків потіють руки, ноги, пахвові западини, деякі області на спині. Надмірне потовиділення призводить не тільки до дискомфорту, але і до ряду появ шкірних захворювань, таких як: дерматит і грибок.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Щоб побороти надмірну пітливість, необхідно дотримуватися кількох правил:

1. Дуже корисний контрастний душ. Рекомендується приймати його два рази в день: вранці і ввечері. Якщо ви потрапили в стресову ситуацію, що призводить до надмірного потовиділення, при можливості відразу приймайте контрастний душ.
2. Їжа провокує рясне потовиділення. Виключіть зі свого раціону гостру, солону їжу. Каву і алкоголь, які теж провокують потовиділення.

3. Синтетична одяг викликає рясну пітливість. При цьому синтетичний одяг надовго вбирає неприємний запах, від якого важко позбутися навіть при використанні хороших миючих засобів.
4. Вітаміни необхідно приймати з вмістом заліза, кальцію, фосфору, валеріани, полівітаміни. Заварюйте настої лікарських трав: меліси, шавлії. Настої повинні бути без цукру і їх необхідно пити в теплому вигляді 2-3 рази на день.
5. Користуйтеся дезодорантами і антиперспірантами. Ці засоби необхідно наносити після душу, на чисте тіло. Вони вбивають запах і знижують роботу потових залоз. Для ступень ніг можна використовувати присипки з тальком або дезодорант на м'ятній основі.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що під час стану стресу частота серцебиття збільшується. Таким чином організм людини отримує необхідну енергію. Хронічний стрес може викликати цілий ряд захворювань.