Американський сервіс Zello, популярний у російських далекобійників, який вони часто використовують для координації під час акцій протесту, отримав попередження від Роскомнагляду про порушення російських законів та погрозу про заблокування.

Про це адміністрація ресурсу повідомила у своєму Twitter й опублікувала листа від РКН.

Зокрема, відомство закидає сайту той момент, що Zello не повідомив владі РФ про початок роботи в країні.

У випадку, якщо відомство виконає свою погрозу про блокування, додаток автоматично видаляться з App Store і Google Play, як це було, наприклад, з LinkedIn.

Такий крок є абсолютно передбачуваним з боку російської влади, враховуючи протести далекобійників, що сколихнули країну. Zello є своєрідної інтернет-рацією, що дає можливість створювати відкриті і закриті групи. Цим активно скористалися учасники акції "Платону ні", що почалася в РФ в кінці березня.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, водії та власники вантажівок вимагають скасувати плату за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних трасах або реорганізувати систему "Платон" у державне підприємство. До протестів далекобійників штовхнуло зростання на чверть вартості проїзду федеральними трасами. Новий тариф має вступити в дію з 15 квітня.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", аби втихомирити далекобійників, влада мобілізувала Росгвардію та ОМОН.