Парламент Шотландії офіційно підтримав рішення провести референдум про незалежність перед виходом Британії з Європейського Союзу і проголосував за відправлення відповідного запиту в Лондон.

Під час голосування 69 парламентаріїв підтримали ініціативу про направлення запиту до Лондона з проведення референдуму в Brexit, проти проголосували 59 депутатів, повідомляє BBC.

Единбург вважає такий крок необхідним, оскільки ще один референдум допоможе вибрати шлях, яким Шотландія буде слідувати після Brexit.

Зазначимо, що перший референдум про незалежність Шотландії пройшов 18 вересня 2014. За остаточними результатами, за незалежність Шотландії висловилися менше половини виборців - 44,7%, а проти проголосувало 55,3%.

Провести новий референдум про незалежність ще до виходу Британії з ЄС запропонувала 13 березня Старджен, перший міністр Шотландії. За словами Стерджа, вона хоче провести такий референдум в кінці 2018 або на початку 2019 року.

У свою чергу прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що зараз не час для проведення референдуму про незалежність Шотландії і заявила, що готова протистояти шотландським політикам.

Як повідомляв сайт Знай.uа, Шотландія хоче відокремитися від Великобританії ще до Brexit