21-річний Олексій з Новоград-Волинського Житомирської області завтра йде на допит в Генпрокуратуру. Його викликають в якості свідка щодо вбивств міліціонерів та співробітників "Беркуту" 18-20 лютого 2014 року. У матеріалах справи йдеться про вбивства 13 чоловік.

"Вчора принесли повістку. На даний момент я там проходжу як свідок, але можу швидко стати підозрюваним", - розповів "Знай" Олексій.

Його чекають на вул. Борисоглібській, 18, об 11-ій ранку. А в реєстрі судових розслідувань ми знайшли подробиці того, в чому підозрюють хлопця. У травні на одному з інтернет сайтів з'явилася стаття "Звернення учасника Майдану та АТО на захист підозрюваних у вбивстві міліціонерів". В ній автор пише, що під час подій на Майдані кидав "коктейлі Молотова", коли витягав пораненого, отримав кулю в ногу.

Читайте також: Нове відео, як під час Майдану "Беркут" по звірячому лупцював журналістів (відео)

"Один "беркутівець" завдяки моїм діям там іслам прийняв, потім ще один. Ще двоє прийняли Іслам завдяки вдалим пострілам Сєвєра (Загинув обороняючи Донецький Аеропорт). Так, це я робив, давайте судіть мене за Майдан. За АТО, за те, що я добровільно пішов на фронт. За те що воював в Маріуполі, Мар'їнці, Докучаєвську, Іловайську, Оленівці, Пісках. Судіть за те, що оглух, коли випустив 10 зарядів по "днрівцях" в Іловайську, адже серед них могли бути колишні працівники "Беркуту". Судіть за Оленівку, коли на День незалежності я стікаючи кров'ю дивився в небо і думав, що то останнє, що я бачу в житті. Коли під пострілами я поранений повз 3 км через лінію фронту", - написав автор.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Саме після цієї публікації Печерський суд дозволив слідчим встановити по номеру мобільного де був Олексій під час подій на Майдані. Провадження відкрито по статті "вбивство двох і більше осіб". Хочуть підтвердити версію про його причетність до вбивств правоохоронців.

Також, слідчі через суд вилучили відео тих подій, відзнятих журналістами українських телеканалів. Вони вже отримали доступ до медичної картки в лікарні, куди хлопець із пораненням звертався по допомогу та копію паспорту з Новоград-Волинського управління міграційної служби у Житомирській області.

На сайті ГПУ йдеться, що провадження щодо вбивств 13 правоохоронців відкрили ще 22 лютого 2014 року. Ще 210 міліціонерів отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості, а понад 900 правоохоронців мають інші тілесні ушкодження.

До речі, жодного міліціонера, суддю чи прокурора досі не притягнули до кримінальної відповідальності за фабрикації справ, катування, поранення та вбивства активістів Майдану.