8 років без благ цивілізації прожила у власній квартирі у Києві родина киян. Інвалід Валерій Зарецький та його рідна сестра Наталя Візер багато років судилися за право мати у квартирі воду та світло.

Сталінку на вул. Софії Перовської 6/11 побудували у 50-х роках. Тоді це було відомче житло Національної академії наук. Валерій Зарецький пояснює, що працював водієм в НАНУ.

У 90-х роках під'їзд на 9 квартир незаконно орендував приватний підприємець. Згодом, він заставив будинок у ломбард. На початку 2000-х років ломбард "продав" будинок новому власнику.

"У нашому будинку жили академіки, військові, вчені. Їх в 2004 році Академія переселила. А нас власник вирішив просто викинути на вулицю. Ми до 2007 року платили ЖЕКу №2 за всіма платіжками, що нам надходили. Потім ЖЕК ліквідували і наш будинок не "приписали" до жодного іншого ЖЕКу. Відтоді ми судимося", – каже Валерій Зарецький

Новий власник вимкнув родині світло, опалення, воду та каналізацію.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Поставили у квартирі "буржуйку". Топили нею, коли було холодно. Замість світла користувалися свічками і керосиновою лампою. Воду носимо з кювету. Коли дощ – підставляємо посуд на балконі. Потреби справляємо у відро", - зізнається господар квартири.

У лютому цього року комунальники та "Київенерго" підключили у квартиру електроенергію.

"Обігрівалися за допомогою електричного обігрівача. Добре, що з'явилася електрика – можна тепер холодильника увімкнути і телевізора подивитися", - каже Наталя Візер.

У міському департаменті житлово-комунальної інфраструктури планують звернутися до служб реєстрації та знайти власника будинку.