Компанія SpaceX планує запустити в космос ракету-носій, яка вже до цього використовувалася.

Як повідомляє Spaceflight Now, запуск намічений на 27 березня з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Унікальність даного запуску полягає в тому, що перша ступінь ракети-носія Falcon 9 вже побувала в космосі.

При цьому вказується, що пуск може бути відкладений через відстрочку із запуском супутника EchoStar-23. Також наголошується, що EchoStar-23 використовується для телемовлення на території Південної Америки. Його запуск був запланований на 2016 рік, але його відклали через вибух Falcon 9 під час передстартових випробувань.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що запуск ракети-носія Falcon 9 Full Trust, який був запланований на сьогодні, 14 березня, переноситься через несприятливі погодні умови.

Ракету, що запустять з майданчика LC-39A в Космічному центрі Кеннеді у Флориді, відноситься до сімейства ракет-носіїв середнього класу, нинішня версія Falcon 9 FT відзначається максимальною потужністю двигуна, а продуктивність апарату на 30% більше в порівнянні з попередниками.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще