Тисяча молодих фахівців, яких Володимир Гройсман вирішив «покликати» на роботу в Кабмін та інші державні установи - це просто фікція.

Про це порталу "Знай.ua" розповів глава київського відділення політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

За його словами, говорячи про те, що пріоритет Кабміну - це реформа державної влади, Володимир Гройсман просто хоче відвернути увагу від своїх «досягнень» на посаді прем'єр-міністра.

Крім того, констатує Федоренко, за минулі 3 роки в плані реформи державного управління не відбулося анічогісінько. Навіть відповідний закон, прийнятий під впливом Ради Європи, по суті, виявився простим прийомом для того, щоб продовжувати отримувати транші від МВФ.

«Ми чудово бачимо, що «конкурсні підстави», які передують призначенням чиновників на ключові посади - не більше ніж ширма. Адже їх результати - заздалегідь відомі всім, крім так званої конкурсної комісії», - відгукується про результати реформ Федоренко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сумніви у експерта викликають і озвучені прем'єром наміри залучити молодих фахівців до держслужби: «У плані молоді, до речі, також не все так просто. Такі кадри, в багатьох випадках, просто не мають достатнього досвіду, отже, швидше за все, не зможуть виконувати важливі державні завдання. Та й де гарантії, що, прийшовши на держслужбу, вони не почнуть керуватися тими ж інтересами, що і їх попередники».

Єдине, з чим, за словами Федоренка, непогано впоралися і навіть перестаралися в Кабміні - це підвищення заробітних плат до «європейського рівня».

«Фінансування секретаріату Кабінету Міністрів збільшилося в 2 рази - з 312 до 720 мільйонів гривень. Так що, коли прем'єр говорить про європейські зарплати - ми прекрасно бачимо, кому вони призначені. До речі, те, що оклад у наших міністрів встановлений у середньому на рівні 16 тисяч гривень, не заважає нікому з них отримувати по 50 тисяч з урахуванням всіх надбавок і премій. Для порівняння, в тій же Європі міністри не можуть отримувати заробітну плату більш ніж в 2-3 рази вище середньої заробітної плати по країні. Щоб ви розуміли, у нас цей середній показник встановлений на рівні 6000 гривень. Отже, виходячи з риторики про європейський рівень зарплат, український працівник Кабміну не повинен заробляти більше 18 000 гривень на місяць», - зазначає експерт.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", Гройсман хоче зняти "рожеві окуляри".