Державний секретар США Рекс Тіллерсон зателефонував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову щодо хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на високопоставленого представника держдепартаменту.

"Як заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, настав час переглянути питання щодо підтримки режиму Башара Асада. Росія несе відповідальність, особливу відповідальність, як гарант перемир'я", – процитував джерело.

Він підкреслив, що Тіллерсон хотів з'ясувати ставлення Кремля до події. В залежності від почутого, у США вирішать, як далі розвиватимуться зв'язки з Росією. За попередніми даними, в Держдепартаменті є докази того, що саме режим Асада відповідальний за химатаку.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", зустріч Тіллерсона і Лаврова запланована на 12 квітня в Москві. Вони повинні обговорити ситуацію в Україні, способи боротьби з тероризмом, а також інцидент в Сирії і провокації Північної Кореї.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще