Президент США Дональд Трамп планує остаточно змінити підхід до сфери оборони. На відміну від його попередника Барака Обами, республіканець не збирається скорочувати ресурси, а навпаки – збільшить витрати на озброєння на 54 мільярди.

Про це повідомляє "Голос Америки".

У проекті бюджету на 2018 рік, який розглядатимуть у жовтні, відповідні зміни вже передбачені. Мільярдер заявив, що має намір зменшити фінансування культурно-мистецьких програм та Держдепартаменту, щоб в такий спосіб виділити більше коштів потреби збройних сил. Такі плани Трампа прийшлися до душі військовим, адже попередня адміністрації урізала асигнування на оновлення флоту та авіаційного парку.

Командир ударної групи одного з авіаносців, адмірал Кеннет Вайтсел розповів, що загальна кількість бойових кораблів, які можуть повноцінно працювати і не потребують ремонту – не більше десяти.

За його словами, на часткове оновлення флоту потрібно не менше мільярда доларів, адже витрати на устаткування та технічне оснащення суттєво зросли.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Адмірал додав, що ВМС здатні завдати потужного удару по бойовикам ІД, та навіть готують відповідну спецоперацію.

"Прикріплені бомби. Усе готово до виконання завдання", - додав він.

Слід відзначити, що представники адміністрації планують більшу частину оборонних коштів направити саме на осучаснення флоту, адже це один із основних ресурсів для запобіганню війни.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що адміністрація Трампа планує виділити додатково 54 мільярди доларів на оборонні потреби збройних сил США.