У 2018 році можливе скорочення військової допомоги США для закордону. Зокрема, це торкнеться Центрально-Східної Європи.

Про це свідчить поданий президентом США Дональдом Трампом проект бюджету на 2018 рік, пише Defense News.

Згідно з документом, військову допомогу не скоротили лише для Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше з ініціативи екс-президента Барака Обами, американський парламент схвалив збільшення військової допомоги для європейських Центрально-Східних країн з $789 млн до $3,4 млрд у поточному бюджетному році (з 1 жовтня 2016 року по 30 вересня 2017 року).

Однак прийнятий бюджет ще не розділили, оскільки Конгрес ще не схвалив цей розподіл, а Пентагон з 1 жовтня 2016 року працює на тимчасовому (аварійному) бюджеті, який згасне 28 квітня 2017-го.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На думку експертів порталу, якщо Пентагон продовжить працювати на аварійному бюджеті, це може ускладнити і прострочити ротацію танкових бригад США в таких країнах, як Польща, Литва, Латвія, Естонія, Румунія і Болгарія, що може ввести Путіна в оману щодо того, що Америка не зможе протидіяти крокам Росії по відношенню до її сусідніх країн.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", США скоротили військову допомогу Україні. Із запланованих $350 млн Україна отримає лише $150 млн.