Президент США Дональд Трамп запросив на зустріч конгресмена Республіканської партії від штату Каліфорнія Дейна Рорабейкера. Він відомий своє дружбою з главою РФ Володимиром Путіним і частими проросійськими заявами.

Про це повідомляє Politico. Їх зустріч відбудеться Білому домі. Рішення Трампа здивувало американських політиків, оскільки останнім часом його звинувачують у тісних контактах з Кремлем.

Можливою причиною зустрічі міг стати виступ конгресмена в ефірі одного з телеканалів, де республіканець висловив підтримку політичному курсу Трампа та представникам його адміністрації.

Американський президент особисто спілкувався з конгресменом і запросив його з родиною відвідати Білий дім.

В той же час прес-секретар конгресмена Кен Граббс розповів, що на зустрічі не обговорюватимуться питання політики Вашингтона щодо Москви. Дискусія, за його словами, торкнеться внутрішньополітичних питань. Але Граббс додав, що не можна виключати порушення теми Росії під час діалогу.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

У грудні 2016 року Трамп пропонував Рорабейкеру стати першим заступника держсекретаря США. Він відмовився від пропозиції й продовжив працювати в складі одного з підкомітетів Комітету у закордонних справах Палати представників. Нещодавно республіканець під час бесіди з журналістами звинуватив представників Демократичної партії у блокуванні спроб покращення відносин між США та Росією.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, США ускладнили процес отримання візи для іноземних громадян. Тепер бажаючим приїхати до країни необхідно буде поділитися паролями для соцмереж.