Північна Корея запустила 5 квітня балістичну ракету середньої дальності типу KN-15 "Пуккиксон-2".

Відповідну заяву зробили в Комітеті начальників штабів Республіки Корея.

"КНДР запустила ракету з району міста Синпхо провінції Хамген-Намдо у 06:42 ранку (12:42 Київ)", – написали у Генштабі.

Ракета летіла 60 кілометрів протягом дев'яти хвилин. Максимальна висота склала 189 кілометрів. Про результативність запуску на даний момент нічого не відомо.

У Генштабі відзначили, що корабель південнокорейських Військово-морських сил виявив пуск за допомогою бойової інформаційно-керуючої системи Aegis і системи раннього попередження ВВС. Імовірно, Північна Корея випробувала балістичні ракети.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Міністерстві оборони Південної Кореї заявили, що КНДР запустила ракету напередодні зустрічі американського президента і голови КНР, де повинні були обговорювати ядерну програму Північної Кореї.

Держсекретар Рекс Тіллерсон підтвердив дії Пхеньяну. Він зазначив, що більше нічого не скаже з цього приводу, тому що раніше вже все було озвучено.