Портал WikiLeaks повідомив на сторінці у Twitter, що до витоку листування кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона ймовірно причетна Росія.

У злитих метаданих архіву xls_cendric.rar дев'ять разів з'являється прізвище співробітника компанії російського уряду "Евріка" - Рошка Георгій Петрович. Це підприємство отримало сертифікат ФСБ на діяльність із захисту державної таємниці.

Зазначимо, що десятки тисячі фотографій, листів та документів передвиборчого штабу Макрона на дев'ять гігабайт опублікував саме WikiLeaks. Достовірність цих файлів поки не підтвердили.

Документи Макрона просочились у мережу в ніч на 6 травня, за кілька годин до початку передвиборчого режиму тиші у Франції. Кандидат у президенти ніяк не міг відреагувати на цю подію.

Другий тур президентських виборів у Франції проходить сьогодні, 7 травня. Громадяни обирають між Макроном та ультраправою Марін Ле Пен.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 3-9 червня для всіх знаків Зодіаку: перевантаження Овнів, пригоди Близнят та обіцянки Водоліїв Головне за 2 червня: Потап знову зганьбився. повістку вручать на дивані, а світла не буде по 20 годин На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", чинний президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв помститись хакерам за атаку на Макрона.