Українська контррозвідка викрила у Києві друкарню, яка виготовляла фальшиві документи для "вищого керівництва" бойовиків "Л/ДНР".

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко в Facebook. Його особливо здивував той факт, що друкарню терористів виявили не на окупованих територіях, а в український столиці.

В ній розміщувався повноцінний сервіс документальної підтримки терористів. В одній зі столичних квартир, за словами журналіста, виготовляли паспорти, свідоцтва про права власності і навіть диплом вчителя історії. Фінансувало друкарський центр "Міністерство державної безпеки "ДНР" протягом двох років.

"Вражає пакет замовлень підпільних друкарів. Оперативники знайшли підроблені дипломи про вищу освіту для начальника 2 управління ("військова контррозвідка") так званої "МДБ ДНР" Каминіна Валерія Вікторовича (псевдо "Док"), співробітника підрозділу агентурної розвідки того ж самого закладу Галані Олександра Геннадійовича (відомий, як "Майор") та начальника служби безпеки бригади "Призрак" так званої "ЛНР"Ковальова Леоніда Валерійовича (позивний "Борець")", – розповів про деталі знахідки журналіст.

Правоохоронці виявили під час обшуків десятки тисяч бланків для фальшивих документів. З їх допомогою бойовикам мали виготовити дипломи "спеціаліста", "магістра", "кандидата" чи "доктора наук".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, мешканці окупованих регіонів Донбасу почали активно відмовлятися від фейкових документів, які їм видали терористи.