Гібридна війна Росії і Балтії вже йде.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, відповідаючи на питання журналіста каналу "Теперішній час".

"Ця війна вже відбувається - кібернетична війна, інформаційна війна... Бували часи, коли перед реальним боєм використовувалася артпідготовка, напередодні реального бою. Зараз цього робити не потрібно, можна просто промити мізки і підготувати плацдарм для дій. Як, на моє глибоке переконання, було в Криму", – сказав він.

В сучасному світі поняття безпеки значно розширилося за рахунок інформаційної складової, зазначив міністр. І часом збиток від пропагандистських атак значно більший, ніж від бойових ракет.

При цьому дипломат не вважає панацеєю цензуру і заборони. Набагато дієвіше, на його думку, можуть виявитися альтернативні джерела інформації, які протиставляють позитив агресії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.иа" повідомляв, що Росія почала перебраывать війська до кордонів Північної Кореї, готовяь до можливої ядерної війни.