Африканські носороги - під загрозою повного знищення. Конституційний суд ПАР легалізував продаж рогів тварин.

У республіці живе 70% загальної популяції носорогів. Після того, як у 2007 році місцеві мисливці вбили 13 особин, Державний департамент з охорони природи ввів мораторій на торгівлю рогами, пише National Geographic.

Однак це не зупинило браконьєрів - за останні 10 років вони лише збільшили обсяги. І в 2016 році загинуло вже значно більше тварин - 1 054 особини.

Далі збунтувалися власники ферм з розведення носорогів. Вони звернулися до суду з вимогою визнати торгівлю рогами законною.

Тяганина тривала довгі роки. І ось Конституційний суд ПАР, нарешті, поступився. Тепер купувати і продавати роги дозволено за наявності ліцензії.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зоозахисники б'ють на сполох, адже вийшовши з тіні, браконьєри істотно наростять обсяги діяльності і, чого доброго, і винищать популяцію остаточно.

А продаж рогів - справа прибуткова. Залежно від виду та віку тварини, один ріг може важити від 1,5 до 4 кг. Тоді як вартість одного кілограма сягає 60 тисяч доларів!

За останніми підрахунками, на планеті залишилося всього 29,5 тисяч носорогів.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", найбільший слон тайського парку зник після зустрічі з туристами.