У Конгресі США запропонували вивчити в інтересах нацбезпеки країни вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і падіння з п'ятого поверху адвоката матері Магнітського Миколи Горохова.

З такою ініціативою виступила лідер демократів у палаті представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

"Як вам, мабуть, відомо, Микола Горохов, адвокат, ключовий свідок слідства щодо Росії, яке вів (колишній, - ред.) Генпрокурор Бхарара, впав з четвертого поверху ... Він дуже серйозно поранений. І потім Денис Вороненко, колишній член російського парламенту, був убитий в центрі Києва. Він повинен був свідчити на процесі над колишнім ... проросійським прем'єр-міністром України Януковичем (екс-президентом України Віктором Януковичем, - ред.) ", - цитує її виступ на прес-конференції у Вашингтоні видання "Інтерфакс-Україна".

За словами представника Конгресу США, "це неймовірний набір фактів, який має бути розглянутий в інтересах нашої національної безпеки".

Як повідомляв сайт Знай.ua, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненко був застрелений 23 березня в центрі Києва. Адвокат Микола Горохов, який представляє інтереси матері Сергія Магнітського, випав з п'ятого поверху в Новій Москві 21 березня.