Станіслава Зимовця, якого заарештували у справі про мітинги 26 березня, цілими днями з самого ранку до пізньої ночі тримали в Слідчому комітеті. А адвокат, якого йому призначили, переконувала Зимовця погодитися на розгляд справи в особливому порядку і дати свідчення.

Зрештою, заарештований відмовився від захисника за призначенням та звернувся до іншого адвоката. Світлана Сидоркіна, яка сьогодні захищає Зимовця, розповіла, як з її підзахисного вибивали зізнання.

«Слідчі дії були проведені дуже швидко і інтенсивно. Станіслава вивозили з СІЗО о шостій ранку і привозили назад пізно вночі. При цьому в СК він сидів до обіду, до двох-трьох годин дня, і чекав початку допиту. У ці дні він був сильно вимотаний морально і фізично, не висипався, сидів голодний», - цитують слова адвокатки російські ЗМІ.

За словами Сидоркіної, адвокат за призначенням допустила кілька грубих порушень:

«Коли адвокат переконує свого підзахисного погодитися на розгляд справи в особливому порядку і на дачу свідчень - це викликає питання».

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Адвокат зазначила, що при розгляді справи в особливому порядку не досліджуються докази, а вирок неможливо оскаржити.

Зимовця звинувачують в тому, що він під час мітингу 26 березня в центрі Москви застосував насильства до представника влади – кинув цеглину у спину поліцейського.

Зимовець не заперечує, що кидав цеглу. Адвокат розповіла, що Зимовець був обурений необгрунтованими затриманнями людей на мітингу.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 26 березня лідер опозиційних сил Росії Олексій Навальний організував масові мітинги одразу у кількох містах. Приводом для них стало розслідування ФБК про «таємниці імперії» Дмитра Медведєва. Акції супроводжувалися масовими затриманнями. У Москві в відділи поліції доставили понад тисячу осіб.