Жителі Південної Кореї обрали нового президента: ним став кандидат від Демократичної партії "Тобуро" Мун Чже Ін.

Відповідні дані оприлюднила Національна виборча комісія.

"Мун Чже Ін набрав 41,1% голосів виборців, ставши таким чином новим президентом країни", – повідомили у виборчкомі.

Відзначається, що за новообраного президента голосували 13,4 мільйонів осіб. Друге місце у виборчих перегонах зайняв кандидат від консерваторів Хон Чжун Пхе з 24,3% голосів. Він отримав визнання від 7,85 мільйонів чоловік.

Нагадаємо, в Південній Кореї пройшли дострокові вибори у зв'язку з імпічментом скандальної Пак Кин Хе. Мун Чже Ін отримає повноваження без зволікань у зв'язку зі сформованою ситуацією.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вибори стартували 4 травня. Всього 13 кандидатів боролися за посаду глави Південної Кореї. Ввечері, 9 травня, новообраний президент лідирував з тією ж кількістю голосів. На третьому місці був представник "Народної партії" Ан Чхоль Сус 21,8% виборців.