У 140 євро штрафу обійшлося меру латвійської столиці Нілу Ушакову спілкування з жителями Риги російською мовою в соцмережах.

Про це градоначальник повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Штраф за те, що Ризька дума спілкується з містянами у соціальній мережі російською та англійською, оплачений. З особистих коштів, природно", – написав Ушаков.

За його словами, зараз адвокат, якого він оплачує самостійно, готує скаргу до Конституційного суду.

При цьому він підкреслив, що до рішення Конституційного суду нинішні сторінки Ризької думи у Facebook російською та англійською мовами підтримуватимуться ним особисто та його товаришами за свої кошти та за гроші самоврядування.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми будемо продовжувати в повному обсязі розміщувати всю необхідну інформацію, а також відповідати на питання рижан на тих мовах, на яких рижанам зручно", – додав він.

Мера Риги еще ще в липні минулого року оштрафував Центр державної мови.

У Латвії проживають кілька сотень тисяч російськомовних громадян, але офіційного статусу російська мова тут не має. На референдумі в 2012 році переважна більшість латвійців виступила проти надання їй статусу державної.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", ЦДМ тепер має претензії до Ушакова стосовно його публічних виступів російською.