У Нідерландах відбулися парламентські вибори. Згідно з даними екзит-полів, переможцем стала "Народна партія за свободу і демократію", яку очолює чинний прем'єр Марк Рютте. При цьому вперше за багато років підрахунок голосів ведеться вручну.

Як пишуть російські ЗМІ, голландці бояться, що комп'ютери зламають російські хакери.

У РФ поглузували та пораділи, що до їх хакерів цього разу не буде жлдних претензій. При цьому звернули увагу на те, що це значно затримує оголошення результатів, у зв'язку з чим, журналістам доведеться довше чергувати на площі перед парламентом, очікуючи на остаточний вердикт.

При цьому, як відзначають росЗМІ, багато з них заслуговують на понаднормову роботу, оскільки істерія почалася саме через репортерів, які стверджували, що "російські хакери можуть зламати все, починаючи від виборів у США і закінчуючи пилососом".

Зазначимо, ніяких надзвичайний подій під час виборів не сталося. Відбулася лише незначна неприємність: зависли два сайти з інформацією про всі 28 партій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як пишуть російські ЗМІ, в цьому традиційно звинуватили хакерів, хоча, сайти могли зламатися і від сплеску відвідуваності.

В іншому вибори пройшли спокійно, явка склала 81%. Тепер голландцям доведеться вручну порахувати близько 13 мільйонів бюлетенів.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", згідно з даними екзит-полу, голландська помірно права Народна партія за свободу і демократію (VVD) на чолі з нинішнім прем'єром країни Марком Рютте отримає 31 з 150 місць у майбутньому парламенті проти 19 у вкрай правої Партії свободи (PVV) Герта Вілдерса, якого називають голландським Дональдом Трампом.