Гучний скандал розгорається на Апеннінах навколо давньоримського міста Помпеї, куди в п'ятницю не змогли потрапити тисячі туристів. Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що його охопив "нестримний гнів", коли він побачив картини того, що відбувалося в знаменитому на весь світ археологічному комплексі.

Приблизно дві тисячі туристів, які приїхали в Помпеї з різних країн, у п'ятницю вранці опинилися перед закритим входом в це давньоримське місто, включене до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Причиною цьому послужило раптове рішення профспілок провести свою асамблею, через що відвідувачі близько двох годин були змушені очікувати відкриття на спеці.

У справу втрутився міністр культурної спадщини і туризму Даріо Франческіні, який назвав подію "незліченним збитком", який "загрожує звести нанівець" всі результати, досягнуті з підняття іміджу археологічного комплексу.

Читайте також: Вибух на заводі феєрверків в Італії забрав життя семи людей (фото)

"Неприпустимо організовувати незаплановану асамблею, залишивши сотні туристів стояти в чергах на сонці. Хто так робить, той шкодить самим профспілкам, працівникам і особливо власній країні", - сказав він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ренці, коментуючи в суботу цю ситуацію, підтримав свого міністра, додавши, що "культура - це ключ до нашого майбутнього". "Саме тому мене охоплює нестримний гнів, коли я бачу те, що вчора відбувалося в Помпеях", - сказав Ренці, передає РИА Новости.

Провідна асоціація Італії із захисту прав споживачів Codacons оголосила, що у "справі Помпеї" подасть скаргу на профспілки, які закрили доступ туристів до комплексу, в прокуратуру Неаполя, Рахункову палату області Кампанія і інспекційну комісію зі страйків.