В Угорщині співробітники Національного бюро розслідувань затримали двох жителів села Нікладхаза, неподалік від міста Мікшольц, яких звинувачують у виготовленні фальшивих доларів США та українських гривень.

Про це повідомляє сайт Mukachevo.net.

Зокрема, заарештовано двох чоловіків. За їхніми свідченнями, на початку 2015 року вони зайнялися виготовленням підроблених 20-доларових купюр. Виробництво розгорнули в місті Мішкольц на базі приватної друкарні. Фальшиві гроші планувалося збувати в Україні.

Чоловіків затримали 31 липня. Під час обшуку слідчим вдалося знайти 1826 штук спеціальних аркушів, на яких було надруковано 20-доларові купюри високої якості. Поліція також виявила і вилучила всі інструменти, форми (кліше) і друкарські машини, за допомогою яких виготовлялися підробки. Також було знайдено друковані форми кліше і 1000 аркушів, які готували для друку 200-гривневих українських купюр.

Читайте також: 18 угорських митників затримали за контрабанду з України (фото)

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Загалом, злочинці тільки за рахунок однієї цієї надрукованої партії могли розраховувати на прибуток більш як 123 млн форинтів (440 тис. доларів).

Затримані стверджують, що працювали під замовлення з України. Остаточне призначення фальшивих грошей поки що невідоме.

Як повідомляється, у зв'язку із затриманням зазначених осіб вже виник політичний скандал - один з них виявився активним членом праворадикальної партії "Йоббік", яка не приховує своїх зв'язків з Москвою та підтримує сепартистів на сході України. Однак місцеве представництво "Йоббік" вже заявило, що затриманий ще наприкінці 2014 року вийшов з партії.