Бойовики екстремістського угрупування "Ісламська держава" викрали більше 200 людей, зокрема християн, з невеликого міста Ель-Карьятейн на заході Сирії.

Джихадисти викрали щонайменше 230 осіб, щонайменше 60 з яких є християнами, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Великій Британії, повідомляє ВВС.

Громада ассірійців у Швеції повідомляє, що бойовики захопили близько 100 сімей.

Раніше багато християн з північних районів Сирії, які контролюються "Ісламським державою", втекли від джихадистів у Ель-Карьятейн.

Читайте також: Бойовики Ісламської Держави стратили 19 жінок за відмову від сексу

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ісламська держава" зазвичай після захоплення територій вимагає від місцевих християн прийняти іслам під загрозою смерті.

Джихадисти стверджують, що вони прагнуть поширення "чистого ісламу". Члени угруповання раніше принесли клятву повністю очистити регіон від невірних, атакуючи в першу чергу християн, а також представників інших релігійних меншин.

У лютому повідомлялося про захоплення ісламістами близько 200 християн під час нальотів на села поблизу міста Тал Тамр у сирійській провінції Хасеке.