Біля озера Байкал продовжуються масштабні лісові пожежі. Дим від них видно навіть з космосу. Як повідомили місцеві метеорологи, уникнути диму можна лише за допомогою рясного дощу.

Загальна площа пожеж складає приблизно 225 гектарів лісу. Лісні працівники приховують реальні масштаби пожеж, тому уряд не виділяє необхідну кількість ресурсів. Якщо найближчим часом не пройде дощ над цими територіями, уникнути диму навряд вдасться.

"Уряд повинен негайно визнати масштаби пожеж і виділити адекватну цим масштабам допомогу. А чиновників, які винні у заниженні даних, так само терміново необхідно виявити і притягнути до найсуворішої відповідальності, інакше такі історії будуть повторюватися нескінченно", - повідомив керівник лісового відділу Грінпіс Росії Олексій Ярошенко.

Читайте також: У Росії "розпиляють" на металобрухт атомний крейсер "Кіров"

Російські служби порятунку ретельно приховують реальні цифри. По деяким даним, пожежники зменшили офіційну площу палання лісу у Бурятії у дев'ять разів, а в Іркутській області у 40 разів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще