У Греції уздовж берегів Егейського моря за три останні дні берегова охорона врятувала 1417 мігрантів. Рятувальники повідомили про 59 інцидентів: мігранти, які намагалися дістатися до Греції морем, мало не загинули.

Більшість мігрантів, які потрапляють до країн Євросоюзу морем, – це біженці із Сирії та Афганістану, повідомляє Радіо Свобода.

Кількість людей, які втікають до ЄС, в останні місяці зросла через активність бойовиків угруповання "Ісламська держава" на Близькому Сході. Багато біженців допливають до Греції човнами, а звідти намагаються добратися до тих країн-членів ЄС, де вищий рівень життя.

Читайте також: Європейські моряки врятували в морі 2 тисяч мігрантів з Африки

Подорож морем до берегів ЄС для мігрантів небезкоштовна: за різними даними, аби допливти до Греції, біженці з Афганістану платять у середньому 500 доларів.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще