У США у відкритому продажі з'явилися вогнемети, повідомляє CNN.

На його купівлю не потрібен будь-який дозвіл, так як вогнемет не є вогнепальною зброєю. У США вогнемети визнані "пристроєм для розваги".

Читайте також: У США створили вогнемет для домашніх справ

Зазначається, що продаж вогнеметів може суперечити деяким місцевим законам. Так, в штаті Меріленд безпосередньо заборонили продавати цей пристрій, а ось у федеральному законодавстві не передбачено заборону на використання вогнемета у парках і скверах.

"Домашні вогнемети" складаються із шлангу, приєднаного до баку з пальним, і рюкзака, який служить для закріплення цього бака.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зокрема, американська компанія Throwflame пропонує купити за $1599 модель вогнемета, що викидає полум'я на 15 метрів. У свою чергу Ion Productions Team пропонує вогнемети із зоною ураження 7,5 метрів за $900. За таку суму компанія може надіслати цю "іграшку" поштою.

У компаніях вважають, що люди купують вогнемети для того, щоб справити враження на сусідів при готуванні барбекю. Зброю також можна застосовувати для знищення чагарників, щоб пустити зустрічний пал при лісових пожежах.

Представник поштової служби США заявив, що вогнемет без палива вільно приймається до пересилання.